Om Backlunds Boende

Lasse och Marie Henriks-Backlund i Vikarbyn Vi har fyra barn Anders, Carin, Erik och Britta. ”Ivars” Lasse är född och uppvuxen i övre Gärdsjö (Stenbacken) 1 mil norr om Rättvik.”Karnes” Marie är uppvuxen i Vikarbyn på Karnesgården, som ligger nere i ”gamla byn”.

Vi är ett litet familjeföretag som startade 2001 med att hyra ut vårat Dalarum i vårat hem. Vi byggde till tre övernattningsstugor 28 kvm med sex bäddar i varje och timmerloft och härbre , på våran skogsbelägna gård där vi själva bor, som ligger på övre sidan Rkv 70.

Familjens privata bostad består av flera äldre timmerbyggnader som flyttats från bl.a Kaltövåsens fäbod som familjen fortfarande äger och varit i drift under 350 år, välbesökt besöksmål under sommaren.

Vi har renoverat vårat B&B och hyr ut tretton rum med totalt 34 bäddar i dubbel, enkel och familjerum. vi bedriver idag rum och stuguthyrning. Vi har även ett närliggande B&B fastighet som kan hyras med 8-12 bäddar.
Vi kommer att fortsätta med att utveckla företaget, med en konferens och bastuavdelning kommer att byggas med utökade möjlighet till aktiviteter året runt.

På gångavstånd i byn ligger även större åretrunt stugor med självhushåll, Timmerstuga 5 bäddar, Täppgården med 3 hus och totalt 15-tal bäddar. Dalagård med 3 sovrum 10 bäddar (kan hyras ut till grupper, 12 bäddar)

Vi har under flera års tid byggt till och utökat verksamheten och vi har idag 80-tal stugbäddar.

Besök oss gärna 
/värdparet Lasse och Marie

 

 

 

 

 

Boking online

 

Familjen

anders_erik carin_britta marie marie_lassehela_familjen syskon